• Hajózás a Dunán a Moet & Chandonnal

    A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívták a pezsgőkedvelőket és több mint 80 országban együtt ünnepeltek. Magyarország másodjára csatlakozott a reggeltől hajnalig tartó világkörüli eseménysorozathoz. Ennek jegyében a vendégek a Dunán hajózhattak, finom falatokat kóstolhattak és természetesen a francia márka ikonikus pezsgőivel koccinthattak, miközben a gyönyörű naplementében gyönyörködhettek. A pazar esten a partnerem Zahorán Bertold, a sikeres és méltán népszerű magyar modell volt. A hajózáshoz illő csíkos szettem Katti Zoób biztosította.
    Harmadjára kezdte nagyszabású, globális pezsgőzéssel a nyarat a Moët & Chandon. A Grand Day alkalmából mintegy 80 országban, kb. több mint egymillió vendég jelent meg Hong Kongtól Montreálig. A ház, mint a francia art de vivre képviselője, szeretné megosztani, miért olyan varázslatosak a francia Champagne régió pezsgői és minél többekkel együtt ünnepelni az élet örömeit. Legyen az egy gourmet brunch, egy medenceparti, egy különleges vacsora, vagy épp a rooftop bárok és a táncparkett nyüzsgő hangulata – ezen a napon jégbe hűtött pezsgő kísérte az emlékezetes pillanatokat és élményeket.

    Az 1743-ban alapott Moët & Chandon eddig is híres volt a tradíciókról és fényűző rituálékról, mint a bajnokavatás, a hajók keresztőleje vagy épp a pezsgőpiramis. A poharakból vagy akár palackokból épített piramis, mint a ház egyik szimbóluma, ezúttal a június 9-i véget nem érő partik egyik központi eleme volt. Hogy a vendégeket is bevonják, óránként visszaszámlálások jelezték a közös koccintás időpontját, amikor szerte a nagyvilágban együtt emelték magasba poharukat a Grand Day résztvevői.

    Hogyan válasszunk a koccintáshoz?

    A Moët pezsgői annyira népszerűek, hogy minden egyes másodpercben nyílik egy palack valahol a nagyvilágban. Egy ilyen #MoetMoment a spontán, közös élményekről szól, a választáshoz pedig az egyetlen kérdés, hogy klasszikus, kirobbanóan gyümölcsös, újító vagy gazdag, érett pezsgőt keresünk? A party főszereplője a ház signature italaként ismert Moët Impérial, amely a ház stílusának megtestesítője; vibráló gyümölcsösség, igéző aromák, elegáns érettség jellemzi. Nagyobb társaság kedvéért váltsunk bátran léptéket és válasszuk a Magnum (1,5 l) vagy akár Jeroboam (3l) palackot. Az Impérial Rosé változata még intenzívebben gyümölcsös, messze nem csak a színével hódít. Igazi nyárindító a jéggel frissített, vagy akár izgalmas hozzávalókkal kombinált Ice Impérial és Ice Rosé Impérial. A gasztronómiai élmények mellé az évjáratos Grand Vintage tételt ajánlja a ház, amely a hosszú érlelésnek köszönhetően kellően gazdag és érett karakter.