• Privát vacsora a The Ritz-Carlton, Budapest Hotelben

    A múlt hétvégén egy fantasztikus estét töltöttem a The Ritz-Carlton, Budapest Hotelben. Mióta kitört a járvány sajnos nem igazán tudok utazni, ezért nagyon örültem, hogy lehetőségem volt eltölteni egy napot Budapest egyik legszebb ötcsillagos szállodájában. Ugyan a fővárosban maradtam, de mégis olyan érzésem volt, mintha elutaztam volna egy másik városba. A teljes kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez és a pihentető kényeztetéshez minden adott volt a hotelben: vacsora, majd másnap reggeli az egyik lakosztályban, spa és masszázs.

    A hotel egy remek ötlettel rukkolt elő a pandémia alatt. A Ritz-Carlton, Budapest azokat invitálja az egyik lakosztályba, akik kettesben (esetleg egy kisebb társasággal) szeretnének vacsorázni és eltölteni egy kellemes estét. Kétféle opció közül lehet választani: az egyik egy 4, a másik egy 6 fogásos menü, amelyet a 8. emeleten lévő elegáns lakosztályban szervíroznak.

    A tökéletes privát esthez nem csak a különleges fogások és a kiváló borpárosítás adott, hanem a csodás kilátás Budapestre. Karnyújtásnyira kerül hozzánk a Szent István Bazilika és az óriáskerék. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell szállóvendégnek lenni, előzetes foglalás után -amit javasolt legalább 24 órával a kívánt megjelenés előtt megtenni- bárki betérhet és elfogyaszthatja a vacsorát úgy, hogy nem tölti ott az éjszakát, de véleményem szerint luxushotel lévén utóbbival együtt lesz igazán kerek a történet.

    A 8 fogásos menü az alábbi ételekből és borkíséretből állt:

    Üdvözlő pezsgő
    Pommery Brut Royal

    Amuse bouche – A séf ajánlata

    Előétel
    Kacsamáj mousse, pisztácia, házi briós
    Kvaszinger Sárgamuskotály, 2018

    Póréhagyma velouté, Szent-Jakab kagyló, ropogós hajdina
    Pátzay Chardonnay

    Szuvidált kacsamell, céklás meggypüré, burgonyagombóc
    Sauska Pinot Noir Birs, 2016

    Intermezzo
    A séf ajánlata

    Új-zélandi bárányborda, paszternák püré, lilaburgonya, jus
    Jandl Kékfrankos Missio

    Desszert
    Royal csokoládétorta
    Szent Tamás 3909 kései szüret

    Petit four

    További információk a szolgáltatásról ide kattintva érhetőek el.