• Costes Downtown: kortárs gasztronómia

    2015-ben, hét évvel a Costes Group első Michelin-csillagos éttermének debütálása után Budapesten elkezdődött a Costes Downtown története. A Costes elsöprő népszerűsége miatt megnyílt egy második helyszín, a Costes Downtown Budapest belvárosának szívében, a luxus Prestige Hotel földszintjén, közvetlen bejárással a szálloda lobbijából. A Costes Downtown 2016 óta minden évben szerepel a Michelin Guide-ban.

    Az étterem konyhája túlnyomórészt kortárs francia, spanyol és japán ételeket kínál, más ázsiai és globális hatásokkal, a legjobb kézműves és fenntartható helyi magyar és európai alapanyagokra összpontosítva. Az étterem szezonálisan változó kóstoló menüt kínál egyedi ízekkel, hogy mindenre kiterjedő kulináris élményt nyújtson. Keddtől szombatig ebédidőben ötfogásos, esténként kilencfogásos kóstolómenüt kínálnak. Ez a menüsor egy igazi utazás a világ körül szem előtt tartva az egészséges táplálkozás alapelveit is. A séf, Molnár Márk idei kreációja – amelyhez szokás szerint a modern konyhatechnológia vívmányait és a helyben termesztett friss alapanyagokat hívta társul – számos meglepetést tartogat.

    Az étterem italkínálata laza, bohém koktélokat és elegáns italokat egyaránt tartalmaz. A fine dining éttermekben elterjedt, hagyományos menü-bor párosítások mellett a kóstolómenü alkoholos és alkoholmentes koktélpárosítással is egyaránt választható, melyem mindegyikét képzett bártendereik készítik. A lehető legharmonikusabb ízek elérése érdekében a koktélok elkészítése során különleges, ritka összetevőket használnak, modern technikákat alkalmaznak. Alapanyagaik vegyi és adalékanyagoktól mentesek, helybeli, családi kisgazdaságokból származnak.

    A fiatal és lendületes kulináris csapatuk célja, hogy nem feszélyező, de mégis elegáns kiszolgálást nyújtson a kevésbé formális fine dining élményre vágyó vendégkörnek. Éttermük barátságos légkörrel rendelkezik, tiszteli a környezetet és kiváló minőségű alapanyagokból, modern technikákkal készült ínyenc fogásokat szolgál fel.

    Asztalfoglalás: reservations@costesdowntown.hu vagy +36 20 926 7837
    Cím: 1051, Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5.
    Dresszkód: smart casual
    Parkolás: az étkezés időtartamára térítésmentes parkolást biztosítanak a Prestige Hotel Budapest szálloda mélygarázsában
    Nyitvatartás: kedd-szombat: 12:00-15:00, 18:00-23:00

    1. Snack

    2. Dödölle

    3. Beluga kaviár, kakóvaj vanília, paszternák

    4. Pisztácia, grapefruit, tárkony

    5. Szent Jakab kagyló, fekete ceviche

    6. Beregi csirke consommé, homár, yuzu

    7. Manitoba ciabatta, füstölt és fekete vaj

    8. Kacsamáj, gímszarvas rendang, csokoládé, mezcal

    9. Füstölt mangalica szalonna, uborka saláta

    10. Érlelt marha, Tokaji ponzu
    vagy
    Bárány, agridulce jus

    11. Cékla Piña Colada

    12. Csokoládé mousse, chili, maracuja

    13. Petit Fours

    Sajtómeghívás

    Share: