• Kitűnő kulináris élmény a Costesben

    A Costes étterem a Costes csoport első egysége, Budapest gasztronómiai térképének élénk színfoltja 2008-ban nyitotta meg kapuit. Két évvel később a kiemelkedő szakmai tevékenységet Michelin csillaggal díjazták, amelyet a hazai fine dining vendéglátás Ráday utcai fellegvára azóta is – tizenkét éve töretlenül – őriz. A tekintélyes múlt folytatása érdekében idén séfpatronként Rácz Jenő csatlakozott az étterem csapatához. Megújuló koncepciójukban az egység hatfogásos kóstolómenüvel várja a modern európai konyhát kedvelőket.

    A hangsúly – a csoport többi étterméhez hasonlóan – itt is az alapanyagok minőségére kerül; a tányérokat a Rácz Jenőtől megszokott bohó elegancia, a néhol avantgárd, néhol pedig meghökkentő kombinációk jellemzik. Fiatal kora ellenére elismerésre méltó utat járt be. Éveket töltött azzal, hogy a világ legkiválóbb séfjeitől tanult a világ legfontosabb gasztrofővárosaiban, például Londonban, Koppenhágában, Szingapúrban és Sanghajban, ezért gyorsan a különféle kulináris technikák szakértőjévé és rajongójává vált. Széleskörű nemzetközi tapasztalatai miatt felkérték, hogy segítsen egy új sanghaji étterem megnyitásában, amely mindössze öt hónappal a nyitás után kapott Michelin-csillagot. Nem sokkal később Jenőt a kínai Bocuse D’Or válogatott edzőjének nevezték ki. 2018-ban Jenő hazatért és az egyik legnépszerűbb magyar főzőműsorban (Konyhafőnök) szerepel mentorként és zsűritagként.

    Az étterem head chef pozícióját Koppány Levente tölti be, akinek neve ismerősen csenghet az étterem fejlődését követők számára: 2019-ben sous chef-ként tevékenykedett a Costes konyhájában. A fiatal szakember számos Michelin-csillagos londoni étteremben is bizonyította már tudását.

    Asztalfoglalás: reservations@costes.hu vagy +36 20 926 7837
    Cím: Budapest, Ráday utca 4., 1092
    Dresszkód: smart casual
    Parkolás: Az étterem saját parkolóval nem rendelkezik. Parkolás a környéken, szabad helyek függvényében megoldható.
    Nyitvatartás:
    Péntek: 18:30-23:00
    Szombat: 18:30-23:00
    Vasárnap: 18:30-23:00
    Hétfő: 18:30-23:00

    Sajtómeghívás

    Share: